Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
De échte boerenkaas, gemaakt van rauwe melk op ambachtelijke wijze in Rijpwetering. Meervoudig winnaar van de landelijke Cum Laude kaasverkiezing. Lees meer..
Van ongeveer 65% van de melk van de eigen koeien, maken zij echte, rauwmelkse Boerenkaas. Boerenkaas is een Europees beschermde naam volgens GTS: Gegarandeerde Traditionele Specialiteit. Belangrijkste kenmerken zijn dat de kaas wordt gemaakt op de boerderij van rauwe melk. Kaasmaken van rauwe melk is speciaal en levert de boerenkaas zijn rijke smaaksensatie. Daarnaast maken zij voor de bereiding nog gebruik van houten vaten en linnen doeken. Ook bijzonder is dat ze de wrongel kruimelen voordat deze het vat ingaat. In plaats van een enkel gat vind je daarom allemaal kleine gaatjes in het zuivel van de kaas. Een arbeidsintensief proces, maar Erik Rotteveel is ervan overtuigd dat dit de smaak ten goede komt!
Cum Laude Prijzenkast voor deze belegen kaas:
2019
2018
2017
2016
2015
NB; wij snijden de kaas vers af en vacumeren het. We houden een gewicht/snijmarge aan van 2%. Bij de hele wielen houden wij een standaard gewicht aan van 19-20kg. Dit gewicht kan variëren en afnemen als de kaas verder rijpt.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen