Biologische extra vierge olijfolie met een maximale zuurgraad variërend van 0.2° tot 0.4°. Deze olijfolie wordt geperst uit 2 soorten olijven: de Arbequina en de Dahbia. De olie is heerlijk in gerechten met groenten, vis, gevogelte en vlees.
Eigen import kwaliteits olijfolie uit Portugal. Fruitige, maar vrij zachte olie van Galega en Verdeal olijven. Lekker bij gerookt vlees, salades en verse kaas.
Ongefilterde olijfolie van Taggiasca olijven uit Ligurië, Italië. Mooie ronde zachte olijfolie met toch een fruitig tintje. De ideale olie om zelf pesto mee te maken! Ook lekker bij lichte antipasti en boontjes.
Uit de noordelijke provincie Lleida in Spanje komt deze biologische Arbequina olijfolie. Het is een zachte olijfolie voor salades, soepen en visgerechten.
Frantoi Cutrera “Primo” DOP Monti Iblei Gulfi. Opnieuw sublieme olijfolie en met 97 (uit 100) punten bij Flos Olei de beste olijfolie ter wereld! Gemaakt van Tonda Iblea olijven van Sicilië.
Van Frantoio Gaudenzi uit Trevi, Umbrië komt deze kruidige, stevige biologische olijfolie.
Mooi aroma van artisjok en in de smaak iets van amandel, mint en rozemarijn. Heerlijk in salades en bij boontjes.
Zomerse ongefilterde olijfolie van Sicilië. Heerlijk groen en grassig voor zomerse salades met tomaat en mozzarella. Gemaakt van handgeplukte Nocellara dell'Etna olijven.
Op dit moment niet leverbaar vanwege de slechte oogst van 2014.
Deze biologische olijfolie kan worden gebruikt als dressing voor salades, geroosterd brood, gebakken gerechten of stoofschotels en als begeleiding bij gegrilde vis ( kabeljauw ) of vlees. Fruitig en groen, en zeer intens. Complex en goed uitgebalanceerd