Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Gyokuro wordt beschouwd als de edelste en beste groene thee. Door het afdekken van de thee struiken neemt de chlorofyl toe, waardoor de kenmerkende donker groene kleur ontstaat en tevens de smaak (minder bitterheid) ten goede komt.
Vanaf 70 gram.
Lees meer..
Deze Gyokuro is afkomstig uit China en daarom iets voordeliger dan de originele Japanse versie.
Deze thee wordt per bestelling verpakt om zo deze delicate thee te beschermen tegen invloeden van zuurstof, licht en warmte.
Bij het verwerken van de pluk worden eerst de blaadjes voorzichtig lichtjes gestoomd om oxidatie te voorkomen. Het resultaat is een rauwe thee. De fijnste kwaliteiten blaadjes worden geselecteerd om daarvan vervolgens de Gyokuro te maken. In dit stadium, ondergaat de thee een proces van rollen en drogen. Vele stappen zijn nodig om de thee een naald-achtige vorm te geven. Tenslotte wordt de thee tenminste een week met rust gelaten voor de ontwikkeling van de karakteristieke smaak.
De bladeren van de Gyokuro zijn lang, naaldachtig en diep groen van kleur met de zoete aroma's van boter maïs, gestoomde groene en geroosterde hazelnoten. Eenmaal gezet, krijgen de bladeren meer plantaardige aroma's. De intense geel-groen infusie heeft een zachte, bitterzoete geur.
Zetinstructie:
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen