Stompetoren

Stompetoren Belegen kaas

Stompetoren Belegen is wel de bekendste variant van de Stompetoren soorten. Deze kaas heeft namelijk al eens de titel ‘Lekkerste kaas van Nederland’ gewonnen! Stompetoren belegen staat symbool voor sublieme smeuïgheid en een prachtige volle smaak.
€9,25

Stompetoren Extra Belegen kaas

De Stompetoren Extra Belegen is geschikt voor mensen die van iets meer karakter houden. Deze kazen liggen circa 7-8 maanden te rijpen op de houten planken van het rijpingspakhuis. Gedurende de rijping worden de kazen steeds gekeerd en gepoetst om de glanz
€9,25

Stompetoren Grand Cru

Deze kazen hebben ongeveer anderhalf jaar op natuurlijke wijze gerijpt in het rijpingspakhuis. Dankzij de speciale vochtige en schone atmosfeer in het rijpingspakhuis worden de kazen echter absoluut niet droog.
€11,50

Stompetoren Jong belegen kaas

De jong belegen Stompetoren rijpt ongeveer twee maanden voordat deze de optimale smaak heeft ontwikkeld. Heerlijk zacht & smeuïg van smaak en structuur.
€8,75

Stompetoren Jonge kaas

De jonge Stompetoren kaas is circa vier weken oud. De kaas geeft een heerlijke geur af bij het aansnijden en smelt haast op de tong.
€8,50

Stompetoren Oude kaas

De Stompetoren oud is een snijdbare oude kaas van circa 12 maanden oud. Deze oude kazen zijn nog goed snijdbaar met de kaasschaaf en hebben een volle pikante smaak. De kaas is heerlijk op de boterham, maar ook uitermate geschikt voor bij de borrel.
€9,95

Stompetoren kaas wordt gemaakt van weidemelk. Onze koeien grazen en rusten in de wei. Daardoor zitten ze ‘lekkerder in hun vel’ en zijn ze gezonder. Het eten van vers gras zorgt bovendien voor een rijkere, smaakvolle melk. De koeien lopen minimaal 120 dagen per jaar en minimaal 6 uur per dag buiten. Hiervoor belonen we onze boeren graag met een speciale premie. 

Stompetoren kaas wordt gemaakt in de CONO kaasmakerij in Noord-Holland. Deze kaasmakerij staat aangeschreven als de beste & groenste kaasmakerij van Nederland. Onze kaasmakers roeren de wrongel nog met de hand en we gebruiken de meest moderne, duurzame technieken om zo energiezuinig mogelijk te produceren.

In het speciale Stompetoren rijpingspakhuis kan de kaas in alle rust door rijpen in een speciaal klimaat, met een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Zo blijft de kaas mooi smeuïg en krijgt het een dun korstje. Onze kaasmeesters houden het rijpingsproces nauwlettend in de gaten. De jarenlange ervaring en passie van de kaasmeesters zorgen voor een prachtig eindproduct: ‘Kaas waar je voor terugkomt.’

Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »