La Campofilone, een van de betere Italiaanse eierpasta makers.
Zij produceren alleen met eigen durum wheat semolina en eieren van scharrelkippen. Het deeg wordt gemengd bij lage temperatuur en achtereenvolgens, na de peeling en het snijden word de pasta geplaatst op papier. Elke papier wordt opgevouwen in vier zijden volgens de eeuwenoude traditie van Campofilone. De laatste stap van het productieproces, vóór het verpakking, is het drogen, wordt gedaan op zeer lage temperatuur (onder 36 ° C), tussen de 20-48 uur.
Campofilone is een klein Middeleeuws dorpje in de regio Marche in midden Italië.
Onder dezelfde naam is in 1912 een pastabedrijf gestart in het dorpje. Het bedrijf maakt de beste eierpasta's, waarbij het grootste geheim ligt in het zelf verbouwen van tarwe, waardoor de pastamakers verzekerd zijn van de beste grondstoffen. Daarnaast gebruiken zij uitsluitend scharreleieren die aan hoge eisen moeten voldoen. De herkomst is na te trekken en gedeponeerd. In 2009 heeft La ampofilone zelfs, naast allerlei andere prijzen, het Gouden Ei Award gewonnen. De hoogste onderscheiding die bedrijven kunnen ontvangen voor het verantwoordelijke omgaan met eieren (of eierproducten).
Naast de voortreffelijke smaak van de pasta is La Campofilone dus ook een zeer verantwoord product!