A powerhouse of a barley wine, brewed with four mashes (yes, quadruple mash, BAM!). Rye malt and Chevallier malt make up 65% of the grain bill, giving it a thick, almost jelly-like body and a marmalade-like aftertaste.
Mega complex, barrel-aged Strong Ale from Estonia. Põhjala is known for their Cellar Series and this is the latest and once again a great one. The Strong Ale was aged in apricot brandy barrels.
een prachtige barleywine gebrouwen en 6 maanden laten rijpen in Het Anker whisky barrels. Hierdoor krijgt het bier diepe en warme tonen van karamel, vanille en eik. De barrels zorgen voor een mooie complexiteit aan het stevige moutkarakter van het bier.
This Barley Wine has matured for no less than 14 months in Craigellachie casks. Craigellachie is a Whisky from the heart of Scottish Speyside. The whisky casks give this barley wine extra depth of caramel and fruity aromatic notes.
#4000 is de vierde en tevens ook laatste in de reeks van de 4 speciale BA bieren voor het 20 jarig bestaan van Brouwerij de Molen. Met deze ‘quadruple-ish’ gelagerd op rum vaten sluiten we de serie met een knal af.